Omgeving: uitstapjes en excursies

Buiten het Zaton Holiday Resort leent de omgeving van Zadar zich bijzonder voor talrijke uitstapjes, excursies en activiteiten. Een bezoekje overdag of in de avonduren aan het centrum van Zadar, geheel door zee omsloten en rijk aan archeologisch en cultuurhistorische schatten en gebouwen, is wel beetje een must. In Zadar zijn regelmatig zomerfestivals en evenementen mee te maken en kunt u de historie van de stad in musea leren kennen . Of u gaat gezellig winkelen, brengt bezoekje aan de markt, gaat dineren in een van de vele leuke restaurantjes of houdt een wandeling over de boulevard en luister naar de unieke zee orgel aan de kade (mag je niet missen!! even vragen waar het is). Het centrum van Zadar is eenvoudig te vinden (als maar rechtdoor vanaf Zaton/Nin en borden volgen) en ligt op circa 15 minuten rijden. Bezoek ook het levendige Zaton en het historische dorpje Nin met de kleinste kathedraal van de wereld.

Daarnaast kunt u de beroemde nationale natuurparken, zoals de Plitvice-meren (2 uur met auto), Krka-watervallen (1 uur 20 minuten), Nationaalpark Telascica, Nationaalpark Paklenica en Velebit (half uur) dat onder UNESCO bescherming valt, bezoeken die allemaal op rijafstand in de graafschap Zadar liggen.
Het robuuste eiland Pag ligt op circa 50 minuten van Zaton. Voor een nachtje echt feesten rijd op Pag door naar de uitgaan scène in de zomer van Kroatië in het plaatsje Novalja (op 1.15 uur van Zaton) . De stad Split bevindt zich op ruim 2 uur rijden (snelweg) en is zeker de moeite waard te bezoeken als u geen hekel heeft aan autorijden en meer wilt zien van het land.

Leuke privé tripjes met een gehuurde boot of georganiseerde dagexcursies kunt u ondernemen naar o.a. de indrukwekkende Kornati-eilanden of het eiland Uglan, waar u onderweg met een beetje geluk ook kunt genieten van dolfijnen. Andere ideeën zijn een dagexcursie naar de Modriè Grot, boottocht over de Zrmanja River met een Dalmatische picknick, neem deel aan een cursus kajakken of ga bungee jumpen vanaf Maslenick-Most (=brug). 

Kortom, u hoeft zich niet te vervelen.
Informatie aanvragen

Ja! Ik wil graag op vakantie naar Kroatie en ontvang meer informatie over:

Ik heb van Your Second House gehoord via:

Hier zitten we

Kaart Kroatie

  Adres in Nederland
P.O. Box 1124
NL-8200 BC Lelystad
Mobiel +31 (0)6 55 704 510
Tel. +31 (0)320 289 484